BejelentésVaskerekeken
Fehér Gyuri oldala, minden ami gurul

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Linkek

BVEKLUB oldala

Indóház online

Budapesti villamosok történelme

Autóbusz történelem

MÁV-START menetrend

Erdei vasutak menetrendje

Volánbusz menetrend

MAHART Dunai hajó menetrend

Balatoni hajó menetrend

BKK (BKV) menetrend

MÁV Csoport

Hol járnak a MÁV-START vonatai I. EMIG-FVS

Hol járnak a MÁV-START vonatai II.

Térképek - Magyarország

Útvonaltervező - utvonalterv.hu (régi)

Külföldi útvonaltervező Michellin

Külföldi útvonaltervező MAP24

Világidőjárás (távoli előrejelzés is)

Országos Meteorológia aktuális időjárás térképes is

Országos Meteorológia eső előrejelzés térkép

Időkép.hu Időjárás webkamerás égképekkel

ÚTINFORM - Közút

Magyar Autópálya: díjak, webkamerák, útinfók

FŐVINFORM Fővárosi közlekedési hírek

Valutavaltó árfoyamok

5mp belépés

Útvonaltervező - utvonalterv.hu (új)

Vasúti hírek

Üdvözöllek oldalamon !

Click to get cool Animations for your MySpace profile

Az oldalak folyamatosan készülnek, ahogy időm engedi! Később is nézz vissza !

Ezen az oldalon főleg vaskerekű azaz vasúti vagy közlekedés jellegű saját képeimet, videóimat szeretném megosztani veletek. Az elmúlt években utazásaim során megörökítettem azokat a járműveket amivel utaztam vagy azokat amik éppen arra jártak amerre én. Az oldalakon a képek mellett néhány hasznos utazási információt is próbáltam összeszedni. Néhány internetes régi videóval is bővitettem az oldalam. Ha már meguntad a képek vagy a videók nézegetését, akkor feltétlen nézz be az "Egyéb ami nem közlekedés" oldalra.

F I G Y E L E M !

Nézd meg az új FLIRT motorvonat oldalt !
Ajánlom a Filmhíradós videókat
vagy MÁV járművek oldalt is

A MÁV-START 2017/2018. évi digitális menetrendje elérhető a lap közepén !

BKK Futár link is került az oldalra

de ha csak arra vagy kíváncsi merre járnak a MÁV-START vonatai, akkor kattints az oldal közepén a térképre

H A L I !A jobb és baloldalt megjelenő reklámok a szolgáltató reklámjai ! Jó szórakozást, kellemes szörfölést ! Ha gondolod szólj hozzá vagy üzenj! Elérhetőségem: desiro16@freemail.hu

Ez a kép a Luzerni közlekedési múzeumban készült. Egyik kedvenc járművem, mindig csodálom.

1936-tól 1968-ig menetrendszerűen közlekedett az SBB vonalain. Villamos motorkocsi ! A Svájciak már a 30-as években tágas, nagy ablakos villamos motorkocsit építettek. A jármű 394 kw teljesítményű, 38 t, 125 km/h sebességre hitelesíett és 70 ülőhely található benne. A gyártást követő 75. évben is figyelemreméltók a paraméterei. Szerintem a kor egyik értékes alkotása.

Baloldalt lent a link ajánlataimat is nézd át! Néhány menetrendi elérés az utazásodat tudja megkönnyíteni. Innen könnyen el tudod érni a közösségi közlekedés menetrendjeit, legyen az közúti, vasúti vagy vízi járatok. Néhány útvonaltervezőt is kiraktam, ami főleg az autósokat segíti, de pl. az Útvonalterv.hu már tömegközlekedési menetrendekkel is számol. De a Budapesti tömegközlekedésre ajánlom a BBK útvonaltervezőjét. Kiemeltem a jelentős menetrendi linket, ezt innen vagy a bannerokra kattintva is közvetlenül el lehet érni :

BKK , (BKV) , MÁV , VOLÁN új , VOLÁN régi

  BKK Budapesti tömegközlekedési menetrend - térkép - útvonaltervezés  BKK Budapesti tömegközlekedési hírek  MÁV-START menetrend  Volán menetrend  BKV menetrend már a BKK honlapjáról ! - térkép

Itt letölthetsz MÁV digitális menetrendeket:

Archív, 2013/2014. évi MÁV-START menetrendkönyv

Archív, 2014/2015. évi MÁV-START menetrendkönyv

Archív, 2015/2016. évi MÁV-START menetrendkönyv

Archív, 2016/2017. évi MÁV-START menetrendkönyv

 MÁV-START 2018. évi menetrend

2018. évi menetrend, 2017. december 10.-től érvényes !

2017/2018 évi MÁV-START digitális menetrendkönyv itt letölthető

MÁV nemzetközi vonatok menetrendje 2017-2018 Vonatösszeállítások

Kerékpár szállítás a MÁV-START vonatain

Néhány linket kiemelnék. Ha kiválasztod a „Hol járnak a MÁV-START vonatai II. ” linket, akkor itt látod az országban közlekedő vonatok mozgását. A MÁV vontató járműveibe GPS-ek vannak szerelve így közel valós idejű vonatkövetést látsz. Ha rákattintasz egy vonatra, azok menetrendjébe is bele lehet nézni és a jelentősebb késések okait is megmutatja. Ez tudja segíteni a közlekedésed. Ennek – Androidos - okos telefonra alkalmazott változata is elérhetők már a Google Play áruházban. A MÁV-START is kiadott egy remek alkalmazást "Vonatinfó" néven, de tudom még ajánlani a "vonatDroid"-ot is. Ha a képre kattintasz máris meggyőződhetsz pontosok-e a vonatok.

 MÁV-START Vonatinfó

A „Hol járnak a MÁV vonatai I. EMIG-FVS” linken egy hasonló Google térképet láthatsz, de ezen a valós idejű térképen többek közt a MÁV-START Zrt. vontató járműveiről tudhatsz meg különböző adatokat, mint pl. milyen pályaszámú jármű vontat, mekkora az éppen aktuális sebessége, hány fok van, mi a vonatszáma és a személyvonatoknál most már elérhetőek a menterendi adatok is. A két térkép együttes használatával egy elég komplex infót kaphatsz a hazai személyvonatokról.Ha a képre kattintasz máris megnézheted hogy mennek a vonatok.

 MÁV Vonatinfó EMIG-FVS

Ma már ezt a Budapesti közlekedésben is megteheted. A BKK-nak létezik egy hasznos oldala, ahol a budapesti tömegközlekedésről kapunk sok információt. Megtekinthetők, hogy az egyes megállókban milyen járatokra lehet felszállni, a GPS alapú járműkövetés segítségével az is látható mikor jön a járat vagy a térképen megtekinthető éppen merre jár. A járművek típusáról, rendszámáról is tudunk információt szerezni, de útvonaltervezőként is használható az oldal.Természetesen ennek is van már okos telefonra letölthető alkalmazása a "BKK Futár" -t keresd.

 BKK futár utvonaltervező és járatinfó

Ha már jármű követés, akkor nem tudom tudod-e, hogy a repülök mozgását is lehet követni a neten. Én nem vagyok egy nagy repülős, de mikor az utolsó MALÉV gépek elhagyták az országot, akkor én is ránéztem erre az oldalra, ahol lehetett követni, hogy tényleg egymás után elrepülnek a gépek. Nem volt egy jó érzés. Azt mondják biztonsági okokból a valós pozíció némileg eltér. Ha a keresőbe rákeresel több hasonló oldalon is fellelhető ez a szolgáltatás. Az egyes járatokra kattintva megtudhatod éppen honnan-hová tart a gép, milyen sebességgel halad, milyenek a gép paraméterei. Ha kedvet kaptál hozzá, kattints a képre

 Repülőgép radar

Maradjunk inkább belföldön, itt is számos érdekes és szép hely van. Ha már meg van, hogy hova mész és még nincs meg hogy hogyan, akkor az „UTVONALTERV.hu” oldalt mindenkinek csak ajánlani tudom. Belföldi útvonaltervezéshez egy nagyon jó kis oldal. Autó, taxi, tömegközlekedés, kerékpár és gyalog utat is tud tervezni országosan és városon belüli is. Tömegközlekedésnél 13 nagyvárosban tud helyi közlekedést tervezni, illetve az országos MÁV és ( VOLÁN ) menetrendeket is figyelembe veszi az ajánlataiban. Persze mint minden útvonaltervező ez is tud mellé nyúlni, de nem ez a jellemző és egy közbenső hely megadása megoldás lehet a helyes tervezésre. Nagyon sok kiegészítővel felszerelt, pl. belehet állítani az üzemanyag fogyasztást, benzinárat és így számolja a tervezett kilométerek és idő mellett a költségeket is. Az egyes közlekedési típusok kiválasztásánál a „Közlekedési beállítások”-nál számos dolog beállítható. A megtervezett útvonalak akár nyomtathatók is. A képre kattintva ki is próbálhatod a tervezőt.

 Útvonaltervező

Az Útinform oldala jelentős megújuláson ment keresztül. Térképes támogatással juthatunk hasznos közlekedési információkhoz. Közlekedésünk során ne feledjük az autópálya matricát sem ! Ha az E-MATRICA RENDSZER megyehatáraival nem vagy tisztában, akkor az oldalon találsz térképeket, de itt egy közvetlen link is, ha ez rögtön kell: Útdíj - Térképek és információk a megyei matricákról Ma már az okos telefonokra írt remek alkalmazások is segítik utunkat pl.: RUTIN, TRAFFI HUNTER... A következő képre kattintva az Útinform oldalára kerülhetsz.

 Közutakról információ

Az oldalaimon lévő összes kép saját tulajdonomat képezik, ezt kérlek tartsd tiszteletbe! Gépedre saját használatra letöltheted, további felhasználásra, különösesen haszonszerzés céljából az engedélyem szükséges!

Az oldal tetejére irány a menüsorSzólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!